Over mij

Over mijNieuwsgierig zijn, analyseren, ordenen, nog meer vragen stellen, het verhaal compleet maken en het dan in een tekening begrijpelijk samenvatten. Dat is mijn werk eigenlijk in een notendop. En dan op repeat.


Mijn favoriete opdracht

Het liefst werk ik voor de overheid, in projecten of programma’s die wat langer duren. En als het dan ook nog eens gaat over het sociaal domein (werk, inkomen, schulden) of over gegevensuitwisseling, dan zit hier een heel gelukkige tekenaar.


Mijn rugzakje

Voordat ik begrijpend tekenaar werd, werkte ik als juridisch beleidsadviseur en dáárvoor ook nog als ict'er. Voor de overheid. Dat is te merken, en dat vinden mijn klanten juist fijn. Ik snap de taal, de omgeving en de inhoud. Dat scheelt nogal wat tijd. En de tekening wordt ook nog eens ook beter omdat ik goede inhoudelijke vragen kan stellen.


Wat maakt het tekenen nou zo leuk?

In het tekenen zit alles wat ik leuk vind en goed kan: het ordenen en analyseren, het creatieve deel, afwisseling, superveel complexe inhoud en fijne samenwerking met leuke mensen.


Persoonlijk

Als afwisseling op de zakelijke tekeningen die ik uit mijn iPad tover, ontspan ik elke dinsdagmiddag tijdens een teken- en schildercursus. De uitdaging daar is om iets zo goed mogelijk na te tekenen of te schilderen, op een echt papier en met echte verf :-). Ik woon in Almere met mijn man, onze twee pubers en July de hond. Wandelen en lezen doe ik graag, net als puzzelen. En als ik zin heb (= bijna nooit) stap ik op de racefiets.