Dit doe ik

Dit doe ik

Op deze pagina vind je een aantal van mijn tekeningen. Ik kan niet alle tekeningen laten zien omdat ze vaak over vertrouwelijke interne processen of besluiten gaan.


Bij alle tekeningen denk ik mee over de inhoud zelf, hoe de onderdelen zich tot elkaar verhouden en wat de kern is.

 

Klanten van mij zijn:


  • Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG)
  • VNG Realisatie
  • ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  • gemeente Amersfoort
  • Stichting Inlichtingenbureau
  • Stimulansz
  • Kosmos Bewindvoering
  • Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen (BKWI)

Benieuwd hoe ik jóu kan helpen om je verhaal te vertellen?

Bel (of app) 06 2883 0295 of mail naar info@marjontekent.nl!

Een paar voorbeelden:

De Coronamaatregelen waren niet voorbij toen de Tozo voor ondernemers werd beeindigd.


Daarom is het Bbz (de al bestaande bijstand voor zelfstandigen) tijdelijk versoepeld. De Tijdelijke Bbz lijkt tot en met maart 2022 daardoor erg op de Tozo-regeling. Ik heb voor Stimulansz de verschillen en overeenkomsten van het Tijdelijke Bbz met de Tozo en het 'gewone' Bbz in beeld gebracht.

Voor Stimulansz maakte ik deze tekening over de verschillen en overeenkomsten tussen de Tozo en het Bbz. Nu de Tozo-regeling richting het einde gaat (wanneer dat dan ook zal plaatsvinden), maakte Stimulansz een Handreiking Bbz over het vangnet voor ondernemers: de bijstand voor zelfstandigen (Besluit bijstand zelfstandigen). 

Voor Edwin Diersmann van Kosmos Bewind maakte ik tekeningen voor zijn website. Het bijzondere is dat alle uitleg op zijn website bestaat uit tekeningen van mij. Zeker een kijkje waard - er is geen getypte tekst te bekennen. Een onderscheidende en eigenzinnige keuze in de wereld van bewindvoerders! Jurges Egges tekende trouwens het portretje van Edwin dat op de pagina Contact staat.

Voor het Programma Verbinden Schuldendomein van VNG Realisatie maak ik een lange reeks tekeningen die helpen om de wetswijzigingen op het gebied van schulden uit te leggen aan gemeenten. Hieronder een voorbeeld. Ook maak ik een serie tekeningen over de Toeslagenaffaire (niet beschikbaar voor publicatie).

De Tozo: gemeenten boden van maart 2020 tot en met september 2021 een lening en uitkering aan zelfstandigen die in financiële problemen komen door de Coronacrisis. Deze tekening is eind maart 2020 gepubliceerd op de landelijke pagina van de VNG, als onderdeel van informatie over de Tozo-regeling.


Ook heb ik tekeningen gemaakt voor de Handreiking Tozo.